Kerdoiv/" style="color:white;text-shadow: 0px 0px 5px #000;" >ONLINE KÉRDŐÍVREGISZTRÁCIÓ/BELÉPÉSREGISZTRÁCIÓ/BELÉPÉS?>
KÖSZÖNTŐ
Tisztelt Résztvevők!


Az Infotér 2007-es megalapításakor alapvető célunk volt, hogy olyan ügyekért dolgozzunk, amelyek az informatikát nem önmagáért valónak tekintik, hanem valamely társadalmi cél eléréséhez szükséges eszközként. Az elnevezés maga is erre utal: Informatika a Társadalomért. Megkerestük azokat az eszközöket, amelyekkel legeredményesebben tudunk hozzájárulni a szektor fejlődéséhez, a magyar digitális ökoszisztéma kialakulásához, végsősoron a XXI. századi Magyarország épüléséhez. Mi magunk is kezdeményeztük, hogy érdemi vitákban mérettessék meg a kormányzat, azon dolgoztunk, hogy felerősítsük a szakma és a társadalom legkülönbözőbb csoportjainak hangját az információs társadalom kapcsán, és mindenki bátran vállalhassa véleményét állami és üzleti felsővezetők előtt.

A digitális transzformáció jelentőségét hirdettük a kormányzatban, ahol és amikor szükséges volt, és bátran álltunk olyan kezdeményezések mellé, amelyek széles társadalmi bázison, konkrét cselekvéseki terveket tartalmazva, valódi megoldási javaslatokkal álltak elő.

A Digitális Jólét Program az erős kormányzati felhatalmazásával, a programban dolgozók szakértelmével és a társadalmi nyitottságával kiérdemelték a szektor bizalmát és reményét. A program előképe éppen két évvel ezelőtt, az Infotér Konferencián startolt el, és a napokban, a Digitális Munkaerő Program elfogadásában csúcsosodik ki. Ez a koncepció az embert helyezi a középpontba, a munkaalapú, versenyképes és egészséges társadalom céljait kitűzve. Az idei konferencia hívószava is ez, érintve ugyanakkor természetesen az információs társadalmat meghatározó valamennyi témakört.

A hetedik Infotér Konferencia kiemelten foglalkozik a mindennapjainkat, jövőnket érintő kérdésekkel, az egészségüggyel, az oktatással, azzal, hogy a XXI. században a munkáltatóknak, munkavállalóknak miként kell felkészülni a digitális világ embert és társadalmat próbáló kihívásaira. Egyik legfőbb szemszögünk idén is az lesz, hogy az állam milyen eszközrendszert tud adni, mit érdemes tenniük a vállalkozásoknak, vagy épp merre ajánlott tájékozódni szülőknek és diákoknak a továbbtanulás során. Hangsúlyos szerepet adunk a közigazgatás modernizációját érintő folyamatok, pályázatok elemzésének és természetesen az infokommunikációs infrastruktúra fejlesztésének, hiszen erre a célra eddig soha nem látott mértékű források állnak majd rendelkezésre, hazánk az elsők között lehet az országos szintű 5G lefedettség elérésében.

Mindemellett sok más - várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó - újdonsággal készülünk, amelyek közül ízelítőül néhány érdekesség:
  • ipar 4.0 és állami ösztönzése
  • e-mobilitás
  • digitális kultúra, e-irodalmi teadélután, közgyűjtemények, kultúra a digitális világban
  • hogyan pályázzunk közvetlen uniós forrásokra?
  • digitális autonómia, határokon átnyúló szolgáltatások
  • választási informatika.
Az Infotér Konferencia mindenki konferenciája, hiszen szakmai koncepcióját mintegy 35 civil, szakmai és kormányzati szervezettel egyeztettük, ami biztosítja, hogy a felvetett kérdések relevánsak és izgalmasak lesznek. Ezúton is köszönjük az egyeztetéseken résztvevő szervezetek hasznos gondolatait és javaslatait.

A hetedik év minden kapcsolatban egy bűvös szám. Bízunk benne, hogy kapcsolatunk a szakmával, a civilekkel, az iparággal és az államigazgatással a kor kihívásainak megfelelően érdemi, konstruktív és helyénvaló, amelynek köszönhetően a hetedik Infotér Konferencia is beteljesíti küldetését.

Tisztelt Résztvevők!

Kedves Barátaink!


Nagy örömmel várjuk Önöket idén is, rendhagyó módon kedd-szerda-csütörtökre, a Balaton-part tündöklő ékkövébe, a csodás Balatonfüredre!

Az Infotér Konferenciára, ahol rendre nagy dolgok születnek.


Soltész Attila
elnök
Infotér Egyesület